Veelgestelde vragen
Neem contact op voor meer informatie

Is de Nabestaandengids© een juridisch geldig document?

Nee, de Nabestaandengids© heeft geen juridische waarde. Het is een praktisch document voor uw toekomstige nabestaanden. Een codicil en testament zijn wel rechtsgeldig. U kunt deze bewaren bij de Nabestaandengids©. Let u er wel op dat een codicil handgeschreven, voorzien van een datum en uw handtekening moet zijn om rechtsgeldig te zijn.

Waarom zou ik een Maatwerk- Nabestaandengids© bestellen in plaats van een Standaard- Nabestaandengids©? Die eerste is toch veel duurder?

Het klopt dat de Maatwerk- Nabestaandengids© veel duurder is dan de Standaard- Nabestaandengids©. Maar deze biedt meer voordelen, zoals een herinneringsservice. De Maatwerk- Nabestaandengids©wordt volledig op uw persoonlijke situatie ingericht waardoor u er zeker van bent dat u al uw gegevens er in worden opgenomen. De Standaard – Nabestaandengids© is gebaseerd op de meest voorkomende situaties. Hierdoor zullen niet alle velden op u van toepassing zijn of kunt u niet alle gegevens kwijt. Daarnaast is basis van de Maatwerk- Nabestaandengids© digitaal en daarmee eenvoudiger te actualiseren.

Nu heb ik mijn Nabestaandengids© ingevuld, maar ben ik verhuisd en kloppen mijn gegevens niet meer. Wat moet ik doen?

Het is van groot belang om de Nabestaandengids© actueel te houden. Nabestaanden moeten kunnen vertrouwen op de juistheid van de gegevens die in de gids staan. De Standaard – Nabestaandengids© kunt u handmatig aanpassen. Bij de Maatwerk- Nabestaandengids© kunt u de papieren uitdraai zelf wijzigen en eens in de 1 of 2 jaar wordt u gevraagd of er nog wijzigingen zijn. Deze worden dan verwerkt waarna u een nieuwe versie ontvangt. De digitale Maatwerk- Nabestaandengids© kunt u zelf eenvoudig bijwerken.

Bestel nu de Nabestaandengids©

De Nabestaandengids© wordt vóór overlijden ingevuld. Met de Nabestaandengids© weten toekomstige nabestaanden exact welke zaken moeten worden afgewikkeld en waar ze de benodigde gegevens kunnen vinden. En dat is een hele zorg minder, voor u én voor uw nabestaanden!

Bekijk een gedeelte van het hoofdstuk ‘woning’ uit de Standaard-Nabestaandengids©: